sábado, 26 de octubre de 2013

Últim entrenament de la temporada

Avui acabem la temporada a l'escola de l'Associació Piragüística de Balaguer i donem vacances als nens (i, sobretot, als entrenadors i als pares) fins a finals de novembre per carregar les piles i agafar amb molta més força la temporada vinent, ja que hi hauran bastants canvis en la manera de portar a terme els entrenaments.


Des de la vessant esportiva podem considerar aquest any com un èxit. Tots els nens que van començar aquesta temporada (l'anterior només van competir en 3 curses oficials) han aconseguit dominar els k1 de competició, i hem aconseguit que vinguessin dues infantils més. També ens sentim molt satisfets de la feina feta a l'hora d'organitzar les dos curses aquest any; la de Sant Llorenç de Montgai que seguirem fent-la allí i la de descens organitzada aquest cap de setmana passat a Balaguer, que si el Sícoris Club i la Federació Catalana de Piragüisme hi estan d'acord, també organitzarem l'any que ve.


També val a dir, que des de la vessant més humana, hem aconseguit que el club funcioni, hem atret a altres persones que ens han donat suport i que s'estan involucrant en el funcionament de l'escola i, sobretot, hem aconseguit trobar un grup de pares meravellós, que amb la seva ajuda i la seva voluntat fan que tot això ja no tingui un stop, ara ja és impossible que això pari.

Així, doncs, fins d'aquí un mes tots a disfrutar de les vacances!

viernes, 25 de octubre de 2013

Torna a estar operativa al 100% l'estructura del local de competició!

Ja feia molt temps que teníem una barra de l'estructura trencada, de fet, pocs dies després de montar-la, i aquest dimecres va venir el MacGyver del club, el Camprubí, i va tornar a soldar-la i posar-la a lloc. Ara tampoc és que anem gaire sobrats d'espai, ja que amb les poques embarcacions que tenim omplim tota l'estructura i encara ens falten espais, però al menys no ho tenim tot per terra com estava fins dimarts.


Ara ja podem passar fins a la zona de gimnàs i agafar els salvavides i les pales tranquilament sense por a xafar alguna barca. 


Tot s'ha de dir, estem esperant amb molta ànsia el famós contenedor que hi ha a Lleida que de moment fa servir el Sícoris. A veure si deixen a punt el Centre de Piragüistes Saúl Craviotto i el podem traslladar a Balaguer per tenir un club una mica més buit de cara a l'hivern, si no, ens tocarà fer gimnàs al carrer!

jueves, 24 de octubre de 2013

Reunió de la junta

Ahir a les 21.00 va tenir lloc la reunió extraordinària de la junta del club al Bàrbar per revisar l'estat de comptes i proposar el pla d'actuació de la pròxima temporada.


Així, doncs, a espera de fer l'Assamblea anual de socis i la reunió amb els pares de l'escola de piragüisme, els punts forts més urgents que s'han de dur a terme són la compra del remolc, el trasllat del contenedor de piragües a Balaguer i la gestió de Loteria de cara a aquest hivern.

També es durà a terme el manteniment dels kayaks de mar i de riu que hi ha al local de Sant Llorenç i la compra de material de recreació si se'n necessita.



miércoles, 23 de octubre de 2013

El Sícoris Club ens cedeix tres embarcacions de descens

Diumenge, després de la cursa, vam rebre una notícia que no ens esperàvem. El Sícoris Club ens va cedir tres piragües de descens d'aigües braves per a que puguéssim entrenar i anar agafant-li el gustet a les aigües braves, modalitat que fins a dia d'avui no practiquem amb els nens, i que molt poca gent al club practica. 


Com ja vam explicar a l'entrada de la prèvia de la Copa Promeses de Descens, és una modalitat en que es tracta de baixar un tram de riu amb el mínim temps possible. I és per això que tenen aquesta forma tan diferent de les embarcacions de pista, ja que han de superar els ràpids i les pedres que hi ha pel recorregut.


Ara, doncs, ja no tenim cap excusa per a no practicar les aigües braves, i menys encara veient la il·lusió amb que van participar els nostres palistes!


De nou, moltíssimes gràcies per l'ajuda que ens donen i la predisposició que tenen a que aquest esport creixi a les terres de Lleida.

lunes, 21 de octubre de 2013

Reportatge de TV Lleida del I Descens del Segre Ciutat de Lleida

A continuació penjem l'enllaç del reportatge que han fet des de TV Lleida del I Descens del Segre Ciutat de Lleida i de la inauguració del Centre de piragüistes Saúl Craviotto. A partir del minut 33:53 el podem veure, i fixeu-vos-hi bé que surt el nostre director esportiu dient unes paraules.


Ja que l'altre dia no vam acabar de posar tota la informació, aquí veiem el recorregut que es va fer pel riu, que al nostre GPS ens van sortir 11.4 km:


I la bonica samarreta que es va donar en commemoració de la cursa a tots els participants, que segur en guardarem un molt bon record i ja esperem amb ganes la següent edició!



I com molt bé diu l'Axel, A BALAGUER SOM UNA GRAN FAMÍLIA!!

domingo, 20 de octubre de 2013

Copa de Descens Joves Promeses - Balaguer

Bon resultats obtinguts a la Copa de Descens Joves Promeses avui a Balaguer on, en la primera cursa en aquesta especialitat que han fet els nostres nens, han pogut disfrutar i provar la modalitat de descens d'aigües braves gràcies, en tot moment, a l'ajuda i les ganes de promoure aquest tipus de proves del Sícoris Club.


Només hi hem pres part dos clubs, i tot i el domini i la superioritat que ha tingut el Sícoris en tot moment, hem aconseguit que els resultats esportius també acompanyessin aquesta magnífica jornada. No només han guanyat els que han aconseguit pujar al podi, sinó que també ho han fet tots els que hi han participat.


El recorregut, d'uns 500 metres aproximadament, tot i ser bastant pla, els competidors han hagut de passar un parell de petits raspers que hi ha quan el nivell d'aigua és suficient. Durant el transcurs de la prova ha anat disminuïnt el caval, fet que no ha suposat cap trasbals, ja que s'han pogut acabar les dues mànegues que estaven programades.


Volem felicitar als nostres palistes pels resultats que han aconseguit, però també volem animar als obridors, categoria no puntuable degut a que els nens que ho han fet encara no tenen l'edat o el nivell recomanable per a aquestes curses, que sense tenir por de res, s'han llençat al riu i han acabat la cursa molt dignament.

Esperem poder seguir organitzant curses i participar en d'altres d'aquesta modalitat, ja que ha sigut una experiència meravellosa per als nens i s'ha aconseguit que, un dia més, s'engresquin i estimin més el nostre esport.



Amb el suport del Sícoris Club no podem dir absolutament cap altra cosa que MOLTÍSSIMES GRÀCIES, i que encara que siguem un club molt petit, estem aquí per ajudar-los en el que puguem.

RESULTATS: 

 - Albert Marcelino: 5è Benjamí K1H
 - Anna Escolà: 1a Benjamí K1D
 - Fatima Moutarabi: 2a Benjamí K1D
 - Roger Barbosa: 4t Aleví K1H
 - Josep Domingo: 3r Infantil K1H
 - Nil Ortiz: 4t Infantil K1H
 - Oriol Barbosa: 5è Infantil K1H
 - Albert Daura: 6è Infantil K1H
 - Júlia Ripoll: 2a Infantil K1D
 - Aina Rosell: 3a Infantil K1D
 - Sara Escolà: 4a Infantil K1D
 - Clara Adsuar: 5a Infantil K1D

sábado, 19 de octubre de 2013

I Descens del Segre Ciutat de Lleida

Avui s'ha celebrat el I Descens del Segre Ciutat de Lleida per inaugurar el Centre de Piragüistes Saúl Craviotto al barri de Pardinyes des de Vilanova de la Barca fins a la presa del Parc de la Mitjana de Lleida. Era un esdeveniment obert a tot el públic i no competitiu, i a nivell de clubs hi hem participat el Sícoris, el Nàutic de Lleida, el Castelldefels, el Baix Cinca, el Kayak Mitjana, el Costa Daurada i nosaltres, si és que no ens en deixem algun més.


La sortida s'ha fet a les intstal·lacions del Càmping d'El Racó d'en Pep, on hi havia tot tipus d'embarcacions (de mar, de riu, de pista, ...) i una molt bona organització amb uns 40 membres del Sícoris que han anat vigilant els trams difícils del recorregut.


Per l'ocasió s'ha deixat anar més aigua de lo comú al riu i s'ha aconseguit fer el recorregut amb molta més diversió i fluidesa, ja que només amb el cabal ecològic que baixa pel Segre no n'hi haguès hagut suficient per fer tot el tram sense baixar de la barca.

Com podem veure, a cada rasper i tram complicat hi havia persones de l'organització que s'encarregaven de vigilar que no passés res i tot transcurrís amb normalitat.


 Com a totes les curses i per no perdre la nostra costum, hem tingut tres petits accidents i han volcat tres embarcacions, però res més greu!!

Avui feia goig arribar a la Mitjana i veure tantes piragües baixant pel riu, i com que érem tants, hem pogut aprofitar per enganyar a una piragüista de Juneda per a que ens fes una foto.


A l'arribar, ens han donat una bossa amb una samarreta commemorativa i un entrepà de llonganissa o bacon, que ha sigut el millor que li ha passat a algun palista del club, que volia repetir i tot.

A l'acte d'inauguració s'hi ha fet el mateix que a tots, presentació de les autoritats i xerrades de tots, però la més important ha sigut la del Saúl Craviotto, que ha agraït a les entitats i a tots els clubs l'empempta que se li està donant a aquest esport a Catalunya.




viernes, 18 de octubre de 2013

Tot preparat per la Copa de Descens Joves Promeses

Tot preparat per acollir aquest diumenge a Balaguer la Copa de Descens de Joves Promeses, en què des dels benjamins fins als infantils competiran en una modalitat nova per al nostre club, ja que serà el primer cop que hi participem. 

Es tracta d'una modalitat en què s'ha de baixar un tram de riu en el mínim temps possible realitzant dues mànegues per palista.



Els nens estan molt motivats i il·lusionats per participar-hi. El dissabte passat vam fer un entrenament amb el Sícoris Club al Parc de la Mitjana de Lleida per poder practicar una mica amb aquestes embarcacions com a primera presa de contacte.

Volem agrair la amabilitat i la gentilesa que té el Sícoris en deixar-nos les piragües per poder competir, si no, no seria possible per una falta de material considerable.



Així doncs, el diumenge esperem tot el públic possible a la riba del riu Segre per veure i conèixer més el nostre esport.