lunes, 21 de julio de 2014

3ers al Campionat de Catalunya de Descens Sprint

Ahir a Sort es va disputar el Campionat de Catalunya de Descens en la modalitat de Sprint de les categories Infantils fins a Veterà, on hi van participar 6 palistes del nostre club. 


En la part femenina del club, destaquem el sub-campionat de Sara Escolà, que es va quedar a tan sols 3.30 segons de la medalla d'or, i la tercera posició aconseguida per Mireia Solsona en la primera cursa que fa de piragüisme, volcant en la primera mànega i fent una molt bona segona mànega, fent un temps total de 1:28.37, jugant-li una mala passada una contra quan estava a punt d'arribar a meta.


Pel que fa als nois, destacar el bronze aconseguit per Josep Domingo, que va arribar a 4.75 segons del primer classificat, la sisena posició d'Albert Daura, i la vuitena d'Oriol Barbosa. Ja en categoria sènior, Axel Marcelino va quedar novè.


En l'apartat de la classificació per clubs, es va assolir la tercera posició en el Campionat a tan sols 4 punts del Kayak Mitjana, que ens va passar gràcies a la participació en la modalitat de patrulles. En primera posició i amb un total de 253 punts, el Sícoris Club va proclamar-se campió de Catalunya.


Estem molt contents de l'experiència viscuda i dels resultats obtinguts en una modalitat que no practiquem al nostre club i que no podem entrenar per falta de material, però que amb ganes i esforç podem realitzar.
RESULTATS:

- Sara Escolà: 2a Infantil D K1
- Mireia Solsona: 3a Infantil D K1
- Josep Domingo: 3r Infantil H K1
- Albert Daura: 6è Infantil H K1
- Oriol Barbosa: 8è Infantil H K1
- Axel Marcelino: 9è Sènior H K1

Enllaç a les classificacions:

CLASSIFICACIONS INDIVIDUALS

CLASSIFICACIÓ PER CLUBS

martes, 15 de julio de 2014

Col·laboració amb l'Estiu Esport de Balaguer

Aquest any, i com ja és costum des de fa molts anys, també col·laborem amb l'Ajuntament de Balaguer cedint material de curset per a que es pugui realitzar l'activitat de piragüisme dins de les estades esportives que es realitzen cada estiu. 


Balaguer Televisió ha fet un reportatge d'aquestes estades, on podem veure a l'entrenador del nostre club fent gaudir d'aquest esport als nens que participen a les estades.


L'objectiu principal del piragüisme en aquestes estades és que els nens gaudeixin i disfrutin fent-ho i que puguin aprendre a ser autònoms dins d'una piragua.


A continuació podem veure el vídeo clicant a l'enllaç!


sábado, 12 de julio de 2014

Piragüisme adaptat amb el Club Esportiu L'Estel

Els divendres 27 de juny, 4, 11 i 25 de juliol, el Club Esportiu L'Estel de Balaguer, entitat que treballa amb persones discapacitades, han realitzat activitats de piragüisme adaptat a l'embassament de Sant Llorenç de Montgai amb material cedit pel nostre club. 


Des de l'any 2009 que treballem conjuntament per a potenciar el nostre esport i que desapareguin totes les barreres possibles per a que tothom pugui practicar-lo. Enguany, un total de 9 participants i 3 tècnics del club, tots federats a la Federació Catalana de Piragüisme, estan duent a terme aquesta activitat.


En el marc dels objectius que es van marcar des d'un bon principi, hi ha els següents:
     - Fomentar la integració i la pràctica del piragüisme entre les persones amb discapacitat intel·lectual.
     - Executar amb relativa correcció i eficàcia tècnica els desplaçaments bàsics.
     - Identificar els elements fonamentals de l'embarcació i de la tècnica del rem.
     - Consolidar actituds per a l'adopció d’hàbits saludables en la pràctica física i esportiva en un marc social agradable i de treball respectant les normes de seguretat i del grup.
     - Comportar-se d'una forma respectuosa amb el material a utilitzar cooperant en activitats de grup i en l'organització de les tasques.
    - Comprendre  la  importància  d'una  actitud positiva  en la  conservació  d'un  medi  natural proper motivant els usuaris a ocupar el seu temps lliure amb una activitat esportiva i lúdica.


A nivell de club estem molt orgullosos de poder ajudar a una entitat com aquesta, fomentant el nostre esport a la nostra ciutat en un col·lectiu que molt pocs cops té l'opció de realitzar activitats d'aquest tipus.


Realment, veure l'entusiasme i la felicitat que això els comporta i que et transmeten ens fa sentir molt bé. Esperem seguir col·laborant durant molts anys amb vosaltres!!

martes, 8 de julio de 2014

3 medalles és a Deltebre i la 3a posició de la lliga a un passet!

Aquest dissabte passat vam fer la 2a Prova del Programa 2020 i la cursa en K2 3000 metres a Deltebre, sent la penúltima cursa puntuable per la lliga.



Molt contents pels resultats obtinguts pels nostres palistes, on destaquem la 3a i 4a posició d'Albert Marcelino i Adrià Farré en K1 home benjamí respectivament, la 3a posició de Sara Escolà en K1 dona infantil i la victòria del K2 Balsells - Dobarro en categoria Veterà A, davant d'un futur palista del club l'any vinent (si no l'altre), Miquel Adserà.



No obstant, encara que els resultats els considerem bons, vam tenir la nota negativa de la jornada amb les desqualificacions de Joan Domingo en benjamí i Fran Codina en aleví per uns problemes en una de les ciavogues, havent realitzat una molt bona cursa i notant la millora gràcies als entrenaments.



En la classificació de clubs, 4a posició tant en la Prova del Programa 2020 com en la cursa de K2 3000 metres, que fan que amb la suma de la totalitat dels punts aconseguits durant la temporada, i a expenses de la última prova del calendari al setembre, ens refermem i tinguem quasi assegurada la tercera plaça per equips a nivell català, abandonant també la última plaça de la província de Lleida, que recalaria a les files del C.N. Lleida.



Ara tanquem l'apartat de curses de la base fins, com a mínim, a finals del mes d'agost, però no deixem d'entrenar, ja que els resultats de l'escola han millorat molt gràcies a l'implicació dels nens i ja tenim 6 palistes més que s'han sumat als entrenaments, dels que intentarem portar a l'última prova de la lliga per que vegin l'ambient i el que és la competició al nostre bonic esport.

RESULTATS:

Albert Marcelino: 3r K1 H Benjamí
Adrià Farré: 4t K1 H Benjamí
Joan Domingo: Desqualificat (en cursa, 9è)

Fàtima Moutarabi: 8a K1 D Aleví
Anna Escolà: 9a K1 D Aleví
Roger Barbosa: 11è K1 H Aleví
Fran Codina: Desqualificat (en cursa, 8è)

Sara Escolà: 3a K1 D Infantil A
Aina Codina: 4a K1 D Infantil A
Júlia Ripoll: 4a K1 D Infantil A
Josep Domingo: 9è K1 H Infantil A
Nil Ortiz: 13è K1 H Infantil A
Albert Daura: 14è K1 H Infantil A
Oriol Barbosa: 15è K1 H Infantil A

Balsells - Dobarro: 1ers K2 Veterà A



Enllaços a les classificacions:


martes, 1 de julio de 2014

Primera participació en una Copa d'Espanya en la història del Club!

Dissabte dia 28 de juny de 2014 quedarà marcat en la història (de moment breu) del nostre club ja que per primer cop participem en una Copa d'Espanya. El palista infantil Josep Domingo Torremorell va ser l'encarregat de representar-nos a la localitat castellano-lleonesa de Zamora, on s'hi disputava la Copa d'Espanya "Jóvenes Promesas" on havia de recòrrer la distància habitual, 3.000 metres. 



Després d'un llarg viatge de més de 8 hores amb cotxe va poder "tastar" l'aigua del Duero al circuit d'El Merenduero, on el dia següent s'hi disputaria la cursa. Un cop fet el reconeixement del circuit, cap a l'hotel a acomodar-nos i a fer una mica de turisme i a sopar, aprofitant que era festa major a Zamora. L'endemà, ben d'hora ja desperts i amb els nervis a damunt, esmorzar i cap al Merenduero a preparar-nos i a fer el control de pes de la piragua, que el dia anterior vam arreglar amb uns mètodes una mica encestrals però efectius. A mesura que s'acostaven les 12:00, hora de sortida de la cursa, més nervis li agafaven al Josep.



No veníem amb la intenció ni els resultats de fer podi (ni molt menys), però si que amb el treball i el temps suficient com per entrar en control i fer els primers punts a nivell estatal del club, que era el nostre objectiu, però ja sigui pels nervis, per l'aire, pel fort onatge o per la nostra inexperiència, ens vam quedar a tan sols 6 segons d'entrar-hi, arribant a meta en la 92ena posició d'un total de 140 participants amb un temps de 18:28.990, a 4:28 del primer classificat. 


A partir d'ara, a aprendre d'aquesta primera i gran experiència, a seguir entrenant i treballant dur per a poder seguir voltant arreu del nostre país i intentar millorar els resultats, això si, fins l'any que ve ja no podrem fer-ho.



Estem més que satisfets del resultat, ja que ha sigut un premi per a tots plegats en el nostre segon any d'escola.